perjantaina, marraskuuta 02, 2007

Hävetys

Kuinka kukaan, varsinkaan AIKUINEN IHMINEN, voi olla niin ällöttävän RASISTINEN ja katsoa asioita vain yhdeltä kantilta? Miten?!

Iskä saa taas veren vähintäänkin kiehumaan. Postista tupsahti tänään huuto.netistä huutamani Hotelli Ruanda -dvd, joka sitten katsottiin äsken. Ja jos olisin raivoltani kyennyt laskemaan kuinka monta kertaa isä haukkui esimerkiksi elokuvan päähenkilöä, tummaihoista hotellinpitäjää joka pelasti reilu tuhat hutu- ja tutsipakolaista "majoittamalla" heidät hotelliin, olisin päätynyt vähintäänkin kaksinumeroiseen lukuun. Ja suurin osa syytöksistä oli tasoa "no olishan tuo nyt vähä-älyisenkin pitäny tajuta että ei se lahjominen auta" (ennen elokuvan puoltaväliä tullut kommentti), "no eipä tuolta fiksua toimintaa olis voinu odottaakaan kun se on neekeri", "ainahan ne neekerit on tappelemassa" etc.

Miten joku, joka varmasti tietää Euroopankin historiasta edes vähän jotain, ei voi millään tajuta vaikka miten yritetään selittää, että me eurooppalaiset niitä syyllisiä ollaan eikä ne afrikkalaiset! Eurooppalaiset olivat niitä jotka halusivat olla niitä kalpeita, ylempiarvoisia herrasihmisiä pitsiröyhelöissään kun tummaihoiset raatoivat eurooppalaisten pelloilla aliarvoisissa oloissa jotta eurooppalaiset saisivat rahaa. Eurooppalaiset olivat niitä jotka jakoivat koko Afrikan viivottimella osiin, jakaen heimoja ja yhdistämällä heitä samalle alueelle mitään muuta kuin rahaa ja omaa etuaan ajattelematta. Eurooppalaisten takia Afrikassa riehuu sisällissotia, ja nyt täällä itketään jos muutama oman maanosan rauhanturvaaja sattuu menettämään henkensä yrittäessään korjata esi-vanhempiensa tekemiä virheitä. Entäpä ne Afrikkalaiset, jotka ovat aina saaneet kärsiä eniten?!

Useimmmiten minua hävettää olla ihminen, mutta ainakin yhtä paljon minua hävettää olla eurooppalainen.

Ei kommentteja: