sunnuntaina, joulukuuta 30, 2012

Vapaita radikaaleja

Luet juuri blogia, jonka kirjoittaja päätti heittäytyä hurjaksi radikaaliksi 23-vuotiaana. Teininä hän ei kiroillut, ei ryypännyt; vietti perjantai-illat turvallisesti tietokoneen äärellä virtuaalihevosten parissa.

Mutta eräänä loppuvuoden 2012 iltana hän leikkasi hiuksensa ihan itse paperisaksilla. Ihan vain koska se tuntui sellaiselta asialta, jota on pakko kokeilla kerran elämässään. Hänelle sen kokeilun aika tuli nyt.

Kun nyt saatiin tuollainen olemattoman to do -listan asia (eikun! Onhan se lista olemassa, yritän vain sinnikkäästi unohtaa sen välttääkseni kouluaineiden kirjoittelun ja virallisten asioiden hoitamisen) hoidettua, voitaisiin lista ottaa reilusti esille ja kirjoittaa sinne "opetella kirjoittamaan vasemmallakin kädellä".

Koska.. why not? Mulla on kaveri, joka opiskelee liettuan kieltä ja suoritti 63,7 opintopistettä syyslukukauden aikana sen pakollisen 30:n sijasta. Ja toinen kaveri, joka opiskelee norjaa, tanskaa ja islantia.

Niin että miksi mä en opiskelisi kirjoittamaan vasemmalla kädellä, jos se tuntuu musta tärkeältä? Ei kaikkien taitojen tarvitse olla rahan, uran ja tulevaisuuden kannalta oleellisia. Asioita voi tehdä myös koska se voi olla ihan vaan hauskaa. Kuten fb-keskustelut inuiittikielellä jota kumpikaan keskustelun osapuolista ei oikeasti osaa. Tai se, että gmailin postilaatikon kieleksi on valittu eesti ja fb:n kieleksi fääri. (Suosittelen varsinkin tuota eestinkielistä Gmailia, on se vaan niin hauska kieli.)

Mitä hitsejä nuo otsikossa mainitut vapaat radikaalit muuten edes on? Ties missä ihotuotejutuissa ne mainitaan, mutta missään niitä ei oikeasti selitetä.. Sori jos googletit niitä ja onnettomana päädyit tänne.

Ei kommentteja: